Project Description

BRIEF.

This project was completed for previous clients of ours, who we had installed hardwood for. They came in looking to get more of the same hardwood for the new house they were building in North Vancouver and it ended up with us doing almost everything in their new build! They wanted a modern house that felt airy, clean, spacious but still warm and inviting. Most of the modern places they had visited felt so cold and grey, but they loved the colour grey too. For the main living area they wanted an inside – outside style living space, large doors, an area for entertaining guests and being able to mingle with guests while they prepare food.

We started looking through some of our job site photos and going over details in the different areas, to get a better understanding of their likes and dislikes, what they are missing in their current place and what they want to achieve within their new place. One of the clients originally came from London, her love for the European design made our job so much easier. From the first meeting we spoke the same language and understood each other so well and with that came her trust in our understanding of her lifestyle, budget, and style.

0 ft2
Square Footage.
0
Months Build Time.
0
Bedroom Condo.
0
Multidisciplinary Team

BEFORE.

Background on the building and unit prior to Renocon’s involvement.

764 Handsworth Road is in North Vancouver, close to in the neighbourhood of Canyon Heights. It is a 4,500 square foot house that features 6 bedrooms and 4.25 bathrooms. This property was built in 2015 and last sold for $1,300,000 before renovations

SPACE PLAN.

This is our first step. We imagine the space by lining it up with our client’s lifestyle. Reimagined space that pushes the limitations of what is possible in concrete condos.

As this was a new build, the space planning for the house had been done. The only area that we felt the layout needed to be reconfigured to achieve more, was the kitchen. The original layout of the space consisted of a desk area where the fridge is, the sink and cooktop on the side wall with upper and lower cabinets on the back wall, similar to what you see in most houses. This was changed around to have full height storage on the side wall, a floating cooktop on the back wall next to the fridge and new broom closet and we installed a wall oven and microwave with a countertop in front of them, so hot plates could be placed there with ease.  The new layout and design was a tough sell to the client at first, as they were worried the new layout wouldn’t house all of the storage they were looking for – but we were ready to take on this challenge! 

Main Floor.Upper Floor.

CONCEPTS.

The conceptual birth of your future space starts here. Creativity, inspiration and cutting edge materials are what Renocon uses to make your dream a reality.

It’s one of our favourite past projects, particularly the design we created for the kitchen. We remember proposing the design to the client and her eyes smiling, making all of the hours spent on combining her wishlist and our vision together, so worth it! We played with lines, colours, and materials and managed to keep it simple, airy, modern and warm. 

It’s usually always a challenge designing a kitchen, it’s rare to have met anyone that has had enough storage – everyone usually requests storage, storage ..and more storage! The kitchen layout did have to be moved around to maximise the space and allow for a more unique, special, eye catching design, all while providing the storage the client was after. Instead of having just plain storage or standard options that you see in many properties, we looked to turn the need for storage into a design feature, which added different design angles in every room. 

ELEMENTS.

Here we show you some of the key design decisions made in this project and how they impacted the overall spaceplan and desired outcome from the clients.

Inside/ Outside

The inside / outside living concept was successfully achieved through the kitchen linking seamlessly to the bbq and patio space. It enhanced the urban style living vibe and gives great entertaining space in a modern way. The spaces are allowed to flow and they enable the clients to be connected to wherever their guests are.

Kitchen.

Less is definitely more with this kitchen design. The extra long floating millwork for the cooktop and waterfall countertop at the back wall added a unique touch, which you don’t often see in the kitchen, we loved the effect on the space as it added interest all while making it functional. A built-in fridge emphasised the tailored look within the kitchen, especially with the decorative open shelving above, to visually break up the cabinetry. 

Top drawers on one side of the kitchen have spice rack organizers and the other side have organizers for utensils, table-mats and cutting boards. Then larger drawers for pots and pans, all using blum hardware with a soft close system and lifetime warranty. Thinking so in-depth into the organizational detail gives each drawer a purpose and allows us to really design around our client’s lives and day to day use of the space.

Kitchen.

This shot shows the corner of the kitchen island, the corner was opened up and given wood shelving to add interest, character and warmth. Strip lighting accentuates the space and provides optional mood lighting. C-channels were used on the cabinetry for a cleaner appearance and to capture that linear look, they are also easy to clean and with no handles there is less to bump into, especially when the clients have gatherings with many people. 

Kitchen.

To define the breakfast bar area, black accents were used, which added interest and complimented the other base colours throughout the kitchen. Lots of pot lights on dimmer switches were implemented to give the option of changing the mood of the whole space.

Girls Bathroom.

The tile in this bathroom connected with the client’s artistic side and love for abstract drawings, the randomness of the pattern broke away from the linear design of the rest of the bathroom. Further character was added through the handmade Bocci lights and sleek clean faucets. Having a double floating vanity with the extension underneath played with the lengths of the cabinetry and gave a unique perspective. A waterfall on the edge of the countertop finishes the vanity and keeps the eye flowing through the design – this is repeated throughout  many areas of the house. Lots of storage was provided by a custom oversized medicine cabinet with sliding mirror and matching wood to the vanity. The sliding mirror was chosen to maximise the linear look, as doors would have increased the number of visual lines in the cabinet and additionally reduced storage space.

Boys Bathroom.

The original design placed a long linear niche within the shower wall, however there were plumbing areas that didn’t allow for a full open niche. To keep the elongated beautiful effect of having a long niche, the wood was used to conceal the plumbing areas either side of the smaller niche. Extra storage was created above the toilet, making use of the space and having it in an accessible location, whilst visually complementing the rest of the design. The fixtures selected were clean and contemporary, giving that European design feel, there was also a uniqueness to the faucet, as the hot and cold handle was separate from the tap – which is more common in Europe. Strip lighting underneath the wooden shelf and in the niche and under the vanity. Colours all light and bright, with accents of the wood similar to Scandinavian design.

Powder Room.

Using wood on the floor and on the wall gave warmth to this room and an increased visual height. The darker grey paint colour selected and the tinted mirror set a moodier tone to the room and providing multiple sources of lighting via strip lighting and Bocci lights, allowed a more dramatic feel to be created. It was a challenge to have such a long floating countertop and millwork, so to make it possible custom made metal work was built in to support the design.

DELIVERED.

Proudly present the final product of all of our services combined to create a lifestyle space uniquely for our client.

LET’S CHAT.

We’re here to help you make your home your dream home. Through creative ideas, innovation & sheer determination

Fill out the form and our team will be in touch with you promptly. Thank you for your interest!

We are currently building out the new home for Renocon in the heart of the armoury design district. Until then please visit us at our transition offices in Coal Harbour, address below.

320-638 Broughton St. Vancouver, BC V6G 3K3
604-736-6410
hello@renocondesign.com
www.renocondesign.com





    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.